sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kimpassa-kämmekkäät

Täällä aletaan pikkuhiljaa toipumaan sairastelusta. Niilo ainakin huomattavasti pirteämpi ja vähemmän tukkoinen. Mulla tosin yskä ja räkäisyys kasvanu mutta ei se niin haittaa jos itellä on, enempi harmittanut pikkumiehen vointi. Käytiin torstaina terveyskeskuksessa tarkastuttamassa korvat mutta onneksi niissä ei mitään ollut eikä pikaserppi näyttänyt koholla olevan.

Tässä väleissä kun pikku-toipilas on ollut päiväunilla olen ottanut aikaa itselleni neulomisen merkeissä. Halusin ottaa kokeiluun salaiselta neuleystävältäni saamani puikot sekä langat johonkin melko nopeatekoiseen työhön tähän väliin, joten päätin tehdä itselleni kämmekkäät. Vaikka ilmat ovat alkaneet lämpenemään, meillä merituuli on melko kylmä vielä ja vaikka muuten en ole hanskoja juuri tarvinnut, vaunuja työntäessä rystysiin käy viima.
Kämmekkään ohje on muuten täysin päästäni mutta käytin kuviointiin Novitan 2015 sukkalehdestä löytyvien Kimpassa tossujen kuviokaavaa. (Malli nro 7 s. 18)
Silmukoita 44, 7 veljestä tummanliila/tummansininen, Knitpro cubics 3,5 puikot.
(kuva vaalentaa värejä)



Nämä cubics puikot ovat ehdottomasti uusi lempparini. Neliskanttinen muotoilu tuntuu luonnolliseltä kädessä ja silmukoiden poiminta on mielestäni huomattavasti nopeampaa ja helpompaa kuin tavallisilta puikoilta -ainakin jos tekee yhtää tiukempaa neuletta, kuten puikkojen vaihtumiskohdassa.
Suosittelen lämpimästi!


Jahas, täällä pikkuinen nuhanenu heräsi.
Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Emmi


3 kommenttia: