lauantai 25. kesäkuuta 2016

Juhannusneulomukset

Kesäkuu loppuu kohta, apua! Musta tuntuu että viimiset pari viikkoa on menny ihan usvassa. Niilo on nukkunut ihan miten sattuu ja päiväuniakin hyvällä lykyllä 40 minuuttia putkeen. Eli voinen sanoa että "äiti on vähän väsynyt". Nyt viimeiset muutaman päivän on menny jo paremmin, yöunet ainakin (kopkopkop) joten itsekin jaksaa ilman litran kahvitankkausta.

Viimeviikonlopunhan meillä oli taas tupa täynnä lapsia ja tietenkin ihan kököt ilmat, että ulkoilu ei oikein houkuttanu ja kaikki hypittiin seinillä. Sunnuntaina onneksi säätä uhmaten piipahdettiin Pyöräpajan lasten juhlissa koko poppoo. Oli leikkejä, pomppulinnaa, ilmapalloa, paljon herkkuja, pellejä ja niin edelleen. Niilokin oli ihan innoissaan kun paikka vilisi lapsia. Siitä vielä erityisen iso plussa, että lapsille järjestettiin paikalle ja paikalta pois ilmainen bussikyyditys. Sehän sopi meille oikein mainiosti, kun tarkoitus oli että lapset lähtevät sitten pyöräpajalta kotia kohti. Oikein kivasti oli järjestetty ja heille lähti vielä saattaja paikanpäältä mukaan! Tosi kiva että tuollaisia jaksetaan/viitsitään järjestä, kyllä varsinkin pomppulinna ja herkut tekivät hyvin kauppansa, eikä huono ilma menoa haitannut. Ja kaikki oli siis ilmaista! Söin ehkä parasta vegaanista suklaakakkua jota olen koskaan maistannut siellä, joku olikin facebookissa sitä reseptiä kysellyt, täytynee käydä kurkkimassa onko sitä annettu jakoon.

Viikko meni vähän hiljaisimmissa merkeissä, käytiin meidän mummolla kahvittelemassa ja lidlissä juhannusostoksilla. Vähän hemmoteltiinkin itsejämme ja käytiin raxissa syömässä ja testaamassa uutta menua. Salaattipöytä on hiukan ankea mutta muuten tarjonta oli herkullisempaa kuin ennen. Torstaina napattiin Eevi mukaan meille viettämään juhannusta, kaikki lapset ovatkin sitten olleen "yksinään" täällä muutamia öitä. Tätini on perheineen juuri lomalla ja pikkuveljeni on heillä pitämässä taloa yllä ja hoitamassa eläimiä, niin siellä ollaan myös päivittäin käyty katsomassa että kaikki sujuu hyvin - asuvat siis kivenheiton päässä meistä. Tänään olisi tarkoitus mennä sinne saunomaan ja ulkoiluttamaan koira vielä iltalenkillä, päästetään pikkuveli tyttöystävänsä kanssa juhannuksen viettoon. Eilen juhlittiin juhannusaattoa ihan kotosalla, parvekkeen Weberin sähkögrillin kera. Pyydettiin veikkakin herkuttelemaan. Oli nimittäin taas vahingossa ruokaa vaikka armeijalle. Uunissa paistui kahtia erilaisia ribsejä, grillissä kolmea eri makkaraa ja maissia, liedellä keitettiin uudet perunat ja kaiken lisukkeeksi fetasalaattia, italiansalaattia, hölskykurkkuja ja kokista. Illalla vielä tehtiin Eevin kanssa pannukakkua kermavaahdon ja itsetehdyn raparperihillon kera. Nyt onkin sitte hyvä hetki alkaa laihduttamaan joulua varten :D












Torstaina tuli myös viimeinen paketti ei enää salaiselta neuleystävältäni Wiivuskalta, jossa oli aivan ihanat sukat/tossut, hopeatoffeeta ( ne hävisi nopsaan), ihana magneetti ja kortti. Oikein iso kiitos vielä kerran, olet kyllä onnistunut jokaisen paketin kohdalla napakymppiin ja ilostuttanut meidän koko perhettä! Kiitos! Ja salaisuutesikin säilyi loppuun asti, olen blogiasi välillä käynnyt kurkkimassa ringin aikana mutten osannut aavistaa mitään :) 



Aiheeseen sopivasti liittyen olen saanut taas käsitöitä tehtyä. Niilon neulepaita valmistui vihdoinkin vaikka syksyllähän sitä varmaan tarvitaankin vasta. Tämä siis Fabel langasta, raidoitus omasta päästäni ja ohje Dropsilta ( en löytänyt sitä nyt tähän linkattavaksi, täytyy myöhemmin pistää talteen.) 



Lisäksi Tenkkapoo sukat pääsivät eilen puikoille, kiitos paljon ohjeesta! Ja nämä ovat tuota saamaani liilaa 7 veljestä lankaa cubics puikoilla :) 


Nyt odotellaan ruuan laskeutuvan ja sitten saunomaan lähtöä!
Mukavaa juhannusta kaikille!

Emmi









4 kommenttia:

  1. huippuja kuvia <3

    Ihana paljastuskin saapunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain ja kiitos! Huomasin juuri että tuon neulepaidan kuva ei ollut koskaan latautunut mukaan, sen siis juuri lisäsin vielä sinne :)

      Poista
  2. Wau! Kesäkuun paketin lisäksi vielä paljastuksen mukana nuo ihanat sukat. Melkoinen SNY sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, täällä ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä :)

      Poista